Într-o scurtă declaraţie făcută după miezul nopţii, în sala mare a Primăriei, Ilie Bolojan a anunţat că, din datele preliminare privind prezenţa la referendumul de duminică, aceasta nu va fi validat, astfel că unificarea dintre Oradea şi Sînmartin nu se va produce.

"Din datele preliminare pe care le-am colectat până la această oră, referendumul nu a fost validat, lipsind, după câte se pare, doar puţine voturi pentru a ajunge la pragul electoral de 30%", a spus edilul orădean.

Primarul s-a ferit să exprime un procent exact legat de prezenţa la vot, dar, din câte se pare, aceasta se situează undeva între 28% şi 29%.

În acelaşi discurs, Ilie Bolojan a ţinut să le mulţumească tuturor orădenilor care au votat duminică, precum şi celor care s-au implicat şi au susţinut campania referendumului.

Primarul nu şi-a ascuns, însă, regretul că scrutinul nu va fi validat din cauza unei diferenţe mici de voturi. "Este mare păcat că din cauza unei prezenţe care nu a atins cu puţin pragul de 30% oraşul Oradea a ratat o mare oportunitate de a-şi crea condiţii pentru o dezvoltare bazată pe turism", a spus Bolojan.

Edilul a refuzat să răspundă întrebărilor suplimentare, spunând că va face mai multe declaraţii luni, după aflarea rezultatelor finale.