La doar două zile după tragedia din Ceglédberc, în care nouă români au murit, un alt accident grav a avut protagonist tot un român, joi dimineaţă, pe autostrada M5, Potrivit presei maghiare, românul conducea un camion de mici dimensiuni când s-a izbit din spate de un TIR, decedând pe loc, după cum a precizat Csámpai Attila, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul judeţean pentru Managementul Dezastrelor din Pest.

Accidentul s-a produs în zona localităţii Ócsa, la 31 de kilometri de Budapesta, în circumstanţe încă neclare. Ambele autovehicule se deplasau pe autostradă, înspre capitala Ungariei. Traficul auto a fost blocat temporar, din cauza evenimentului.

În context, presa maghiară aminteşte de accidentul de la Ceglédberc, de la 60 de kilometri de Budapesta, provocat, marţi, tot de un şofer român. După cum se ştie, nouă persoane din judeţul Mureş au murit, iar în urma lor au rămas 16 copii orfani, după ce conducătorul unui microbuz, care transmitea live pe Facebook, a pierdut controlul volanului în timpul unei depăşiri şi s-a izbit frontal de un TIR.