Cum era de așteptat, copiii au fost în centrul atenției, sâmbătă, când în mai multe locuri din oraș s-au ținut activități distractive pentru ei. Punctele principale au fost Cetatea Oradea, Orășelul Copiilor și Parcul Barcăului, toate găzduind evenimente incluse în Festivalul Copiilor și organizate de Visit Oradea. 

În jurul prânzului, în Orășelul Copiilor, micuții s-au întâlnit și chiar s-au îmbrățișat cu mascota echipei CSM Oradea, Leone, au asistat la un show de magie oferit de Eduard și Bianca și au participat, alături de pompieri, la exerciții de refulare a apei la țintă. 

În Parcul Barcăului s-au ținut, de asemenea, activități sportive, iar micuții au fost pictați pe chip. 

În Cetatea Oradea au fost concentrate cele mai multe activități, care au atras o mulțime de micuți, însoțiți de părinții lor.

Dincolo de concertele, spectacolele de teatru și de dans oferite gratuit de organizatori, părinții tot au scos bani din buzunare pentru alte activități disponibile în fortăreață, cum ar fi escalada pe un panou special amenajat (10 lei un traseu), ture cu Trenulețul Magic (20 de lei părinte + copil) ori ture în bărcuțe gonflabile (25 de lei / 5 minute), pentru multe dintre ele formându-se cozi. 

Vizitatorii Cetății au putut alege dintr-o varietate de gustări, mâncăruri, băuturi, dulciuri. O vată de zahăr a costat, de pildă, 10 lei.

Fortăreața a fost gălăgioasă și aproape plină cu copii pictați pe fețe ori care purtau coronițe de regi și regine.

Printre participanți s-a numărat și un grup de elevi veniți, alături de învățătoare, de la Școala nr. 1 din Curățele pentru a fi premiați la Oradea, în urma unui concurs de religie. Cu această ocazie, ei au vizitat și Cetatea, au primit de la gazde coronițe și s-au distrat încercând diverse activități, inclusiv toboganele gonflabile și escalada. 

Pe de altă parte, așa cum BIHOREANUL a scris deja, evenimentele de Ziua Internațională a Copilului au fost umbrite în Oradea de un incident, care, în jurul orei 15, a provocat spaimă în Cetate: o rafală puternică de vânt a ridicat de la sol două tobogane gonflabile instalate în curte, mutându-le de la locul lor. Pe ele se aflau copii, iar șase dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, niciunul n-a fost rănit grav. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!