Imagini impresionante cu cele mai mari trei animale prădătoare din Europa - ursul, lupul şi râsul - au fost surprinse zilele acestea în Parcul Natural Apuseni.

Duminică, rangerii au postat pe pagina de Facebook a Parcului o filmare realizată cu o cameră de monitorizare nocturnă în care se vede cum o femelă râs, alături de puii săi, se hrănesc mai multe nopţi la rând cu aceeaşi pradă.

"Colegii noştrii au identificat un exemplar de căprioară prinsă de către un râs şi au decis să monteze o cameră de monitorizare. În imagini se poate observa cum acest redutabil şi discret prădător se hrăneşte câteva nopţi la rând. În primă fază cei doi pui care au o vârstă de aproximativ 10 luni doar asistă în timp ce mama manancă, după care sunt lăsaţi și ei să se apropie de pradă. Le-au rămas doar două luni în care să deprindă şi să înveţe de la mamă abilităţile de a trăi pe cont propriu. La final, ca orice felină, încearcă să îşi ascundă prada acoperind-o cu frunze", au scris reprezentanţii parcului.

Sâmbătă, rangerii au publicat o altă filmare, de data aceasta cu un lup care se hrănea dintr-o ciută.

"Lupii pot rezista nemâncaţi şi o săptămână, dar când ajung la pradă îşi încarcă stomacul cu o cantitate mare de carne, chiar şi 10-15 kg, rupând şi înghiţând hrana fără să o mestece", au explicat aceştia.

Cel de-al treilea prădător, ursul, a fost surprins în mai multe imagini care au fost publicate pe aceeaşi reţea de socializare în cursul zilei de vineri.

Deşi în această perioadă urşii ar trebui să hiberneze, din cauza temperaturilor mai ridicate decât în alți ani, ei sunt în continuare activi în pădurile din Munţii Apuseni şi îşi caută hrană.


(Foto: Facebook - Parcul Natural Apuseni)

Potrivit site-ului Wwf.ro, al organizației care luptă pentru pentru protejarea mediului și a animalelor sălbatice, în România trăiesc circa 6.700 de urși, 2.500 de lupi și 1.200 de râși.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!