O expoziţie tradiţională a profesorilor care predau arte vizuale în Oradea îşi va deschide porţile, pe 3 mai, la Muzeul Ţării Crişurilor. Elevii, studenţii şi toți cei curioşi vor putea vedea creaţiile semnate de 27 de artişti locali.

Ajunsă la a şasea ediţie, expoziţia "Imagini în dialog" a fost lansată, în 2014, la iniţiativa conducerii Departamentului de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte din Oradea, în parteneriat cu Liceul de Arte din Oradea şi Muzeul Ţării Crişurilor, cu scopul de a dezvolta şi de a consolida un dialog în orizontul artelor vizuale, atât în ceea ce priveşte relaţionarea inter-umană cât şi în ceea ce priveşte colaborarea instituţională.

"Având în vizor creaţiile artistice ale cadrelor didactice, intenţia lansată prin intermediul proiectului vizează, în primul rând, o bună comunicare între profesorii a căror dimensiune vocaţională şi de creaţie personală este esenţială în procesul educativ, dar şi o bună comunicare între aceştia şi elevi, studenţi, părinţi şi întregul context cultural local", a explicat Corina Andor, decana Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea, citată într-un comunicat al instituţiei.

La rândul său, conferenţiarul universitar Teofil Ştiop, cel care, alături de profesoara Liana Dot, de la Liceul de Arte, este unul din organizatorii expoziţiei, spune că profesorii-artişti îşi propun să prezinte studenţilor, elevilor şi publicului larg conţinutul activităţii lor. "Adică, să arătăm ce lucrează cei care îi învaţă pe studenţii şi elevii orădeni", a precizat Ştiop.

Mulţi profesori ai Liceului de Arte sunt foşti absolvenţi ai facultăţii de profil a Universităţii din Oradea, la fel cum numeroşi absolvenţi ai liceului vocaţional devin, la rândul lor, studenţii Departamentului de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte. "Expoziţia «Imagini în dialog» oglindeşte această legătură", a subliniat Ştiop.

Expoziţia va rămâne deschisă până în 24 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!