Efectul modernizării Aeroportului din Oradea s-a simţit din plin şi pentru prima oară în acest sfârşit de săptămână. Cei care au trecut vineri şi sâmbătă prin această zonă au putut vedea - în premieră pentru Oradea - peste 10 avioane "parcate" frumos pe platforma din vecinătatea pistei, care niciodată nu a fost atât de plină.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, toate aparatele sunt private şi aparţin oaspeţilor magnatului lui Ion Ţiriac, la vânătoarea de la Balc. Între acestea, poate fi văzut şi un avion de tip jet translatlantic.

Avioanele vor rămâne la Oradea până duminică, zi în care ospeţii magnatului se vor îndrepta spre case, cel mai probabil în cursul după amiezii.

După cum BIHOREANUL a anunţat în exclusivitate, pe lista oaspeţilor lui Ţiriac în Bihor se numără Wolfgang Porsche, magnatul imperiului cu acelaşi nume, designerul Stefano Ricci, Volker Schmidt (din grupul Allianz), cel mai bogat ungur, Sandor Csany, omul de afaceri Klaus Mangold, fost preşedinte al grupului Chrysler-Daimler şi preşedinte al Comitetului de Supervizare al Rotschild Gmbh, Peter Rau, fost expert financiar Philip Moriss şi Porsche, în prezent membru în Consiliul de Administraţie al companiei financiare germane Definiens, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Rudolf Streicher, fost ministru în mai multe guverne ale Austriei şi şef al Partidului Socialist de la Viena, industriaşii Wolfram Zoller, Siegfried Wolf, Alexander Pappas şi Rafael Malo, bancherul austriac Erich Hampel, politicianul ucrainean Nestor Shuyfrych etc. Ţiriac a adus, de asemenea, şi un maestru bucătar din Italia, Chef Robert Casini.

Dintre români se remarcă prinţul Dimitrie Sturdza, omul de afaceri covăsnean Arpad Sarkany, Sorin Florea, fost şef al Gărzii Financiare Bucureşti, Sandu Georgescu, patronul uneia dintre firmele care a implementat sistemul EADS, dar şi unul dintre fiii lui Ion Ţiriac, şi anume Ion Alexandru Ţiriac.

Vânătoarea de la Balc a început sâmbătă. La fel ca de fiecare dată în ultimii ani, reprezentantul unei fundaţii pentru protecţia animalelor a chemat poliţia. Dintre oaspeţii lui Ţiriac în Bihor, singurul care a acceptat să vorbească cu presa a fost prinţul Dimitrie Sturdza, care le-a spus jurnaliştilor că vânătoarea este "extraordinar de bine organizată" şi că este un prilej să le arătăm magnaţilor străini că "se poate şi în România".