Imagini şocante, surprinse pe o înregistrare video, arătând o adolecentă din Oradea trântită la pământ şi lovită cu picioarele şi cu pumnii de alte două tinere, se "rostogolesc" pe internet, stârnind protestele unor părinţi şi copii care solicită intervenţia autorităţilor, identificarea şi sancţionarea vinovatelor.

"Tocată" mărunt

În filmuleţ se vede cum un grup de fete, cu vârste de circa 15 ani, discută despre felul în care una dintre ele, pe nume Flavia, ar fi fost jignită de o alta, care ar fi înjurat-o.

Deşi "acuzata" neagă şi are o atitudine paşnică, spre umilă, două dintre fete o atacă, o trântesc la pământ şi, în vreme ce una o imobilizează, aparent chiar Flavia cea înjurată, cealaltă îi dă şuturi în fund. Este invitată să o bată pe cea căzută şi o altă adolescentă, care iniţial spune că "îi este milă", dar tot o loveşte cu piciorul.

În schimb, Flavia, blonda care a imobilizat victima, se dezlănţuie şi revine asupra ei, lovind-o în mod repetat cu pumnul în zona ficatului şi a rinichiului drept, până când alte fete prezente la eveniment se apleacă să o ridice pe colega bătută.

După felul în care administrează loviturile, şi cu piciorul şi cu pumnii, agresoarea blondă, uşor de identificat după figură, pare practicantă de arte marţiale.

Sunt eleve de la "Mihai Viteazul"

Potrivit surselor BIHOREANULUI, atât victima cât şi agresoarele sunt eleve de clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea, în clase paralele. Întâmplarea s-ar fi petrecut chiar luni, 15 mai, şi a dus la autosesizarea autorităţilor, după apariţia informaţiilor despre ea în spaţiul public.

"Am identificat persoanele implicate, urmând a fi luat toate măsurile legale care se impun în această situaţie. Tinerele sunt eleve în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea. Ţinem legătura cu directorul instituţiei de învăţământ, precum şi cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Bihor pe această temă", a precizat, luni seară, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian.

Consilii, comisii, anchete...

Potrivit acestuia, în cursul dimineţii de marţi, consiliile claselor se vor întruni pentru a lua în discuţie acest caz. "Consiliul clasei este format din cei care predau la catedră, cel cel puţin un părinte delegat şi un reprezentant al elevilor, desemnat prin vot secret. Aceştia vor analiza abaterile şi vor propune dirigintelui sancţiunile disciplinare, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a mai precizat Damian.

Totodată, conducerea şcolii urmează să stabilească exact când şi unde anume s-a produs altercaţia şi dacă fetele erau sau nu în timpul orelor de curs. 

"Mâine dimineaţă vom viziona şi înregistrările video de pe camerele unităţii de învăţământ şi, dacă se va constata că fapta s-a petrecut în timpul orelor de program, se va institui comisia de disciplină a şcolii", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Le-au prins! Bătăuşele de pe Facebook au fost „săltate” de poliţişti şi s-au ales cu dosar penal"