Filmul care a ajuns la autorităţile române prezintă imagini şocante în care se vede cum maşina fostului consul român la Singapore, Silviu Ionescu, loveşte un tânăr, care la scurt timp după aceea a murit.

Potrivit unor informaţii din dosar, Ionescu l-ar fi sunat în noaptea accidentului pe şoferul său şi i-a spus că maşina implicată în accident a fost furată, chiar din faţa ambasadei. Tot şoferul a mai afirmat că Ionescu l-a rugat, printr-un SMS, să treacă mai multe deplasări în jurnalul de bord al maşinii, deşi de regulă nu făcea acest lucru. Şoferul a refuzat.

O altă nepotrivire este legată de programul din acea seară al diplomatului. Silviu Ionescu le-ar fi spus şoferului şi secretarei că a stat la misiunea diplomatică şi a lucrat. Totuşi, potrivit unor experţi, în acea noapte, diplomatul n-a folosit nici calculatorul din birou, nici pe cel de acasă.

Mai mult, la dosar s-ar afla o declaraţie, dată de un martor, potrivit căreia oficialul român s-ar fi aflat la volanul maşinii când s-a produs accidentul. Consulul n-a recunoscut acest lucru în faţa instanţei din România.

Silviu Ionescu a fost suspendat din funcţie pe 4 februarie, iar în noaptea de 7 spre 8 mai a fost arestat pentru 29 de zile. Procurorii au cerut joi prelungirea arestării preventive a fostului consul.