Poliţiştii au dat publicităţii primele imagini din timpul incendiului de la maternitatea Giuleşti. Scenele, surprinse de camerele de supraveghere din spital arată cum oamenii s-au strâns în faţa salonului de reanimare în care izbucnise focul.

Doi agenţi de pază, care se aflau pe palier dispar rapid pe scări. Restul persoanelor aflate în maternitate par să nu ştie prea bine cum să reacţioneze.

Imaginile arată clar cum fumul devine din ce în ce mai dens şi pe holul maternităţii, iar la un moment dat oamenii abia se mai disting.

Secţia de terapie intensivă, acolo unde a izbucnit incendiul şi unde erau internaţi 11 bebeluşi născuţi prematur se află în partea dreaptă a scărilor.

Parchetul General a deschis o anchetă în acest caz, iar până în prezent au fost audiate 25 de persoane: părinţi şi personal medical.

Imaginile surprinse de camerele din maternitate au fost vizualizate şi de procurori. Ei spun că există indicii că regulamentele au fost încălcate atât de persoane din partea spitalului cât şi din afara acestuia.

Potrivit anchetatorilor incendiul de la maternitate nu a fost produs de o explozie. În urma incendiului, cinci din cei 11 nou-născuţi au murit.