58 de tone de deşeuri - îmbrăcăminte și încălțăminte second-hand, carton, lemn și plastic - au fost oprite la punctele de trecere a frontierei din Bihor și Arad de către polițiștii din subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Deșeurile erau încărcate în patru camioane, care s-au prezentat joi la intrarea în țară pe la punctele Borș I, Borș II și Nădlac II. Conform documentelor de însoțire a mărfii, încărcăturile erau trimise de firme din Germania și din Italia căte firme din România.

Camioanele au fost controlate de polițiști, care au cerut apoi sprijinul comisarilor de mediu și comisarilor de la Protecția Consumatorilor din Bihor și din Arad, dat fiind că aveau suspiciuni în legătură cu respectivele transporturi. 

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijloacele de transport erau încărcate cu 58.984 kg de deșeuri constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, second-hand, hârtie, carton, lermn și plastic pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare”, a transmis vineri comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!