Imnul naţional, intonat în debutul festivităţii de lansare a candidaţilor USL de la Sinaia, a fost întrerupt chiar în momentul în care s-ar fi ajuns la numele Traian, incidentul stârnind suprinderea şi amuzamentul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, aflat în prezidiu.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, după ce toţi cei prezenţi s-au ridicat în picioare pentru intonarea imnului naţional, din difuzoarele sălii în care este organizat evenimentul a început să se audă "Deşteaptă-te române", care însă a fost întrerupt chiar înainte să se audă numele "Traian".

Astfel, din a doua strofă a imnului s-a auzit doar : "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman/ Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/Triumfător în lupte, un nume...".

Incidentul a stârnit reacţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, aflat în prezidiu, care şi-a dus mână la gură pentru a-şi stăpâni surprinderea şi amuzamentul.

Un incident asemănător s-a petrecut joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USL, desfăşurat la Palatul Parlamentului. Atunci din imn au lipsit două versuri ale di cea de-a doua strofă, care includ formula "un nume de Traian": "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!".