Zilele trecute, ştirea cu orădeanul care s-a dus la sediul UDMR Bihor din Pasajul Vulturul Negru cu un drapel roşu-alb-verde ca să-şi ceară scuze pentru că în 2018, după o beţie cruntă, l-a vandalizat pe cel de la intrare, a făcut senzaţie pe site-urile de ştiri maghiare şi chiar pe unele româneşti.

Băiatul, Vlad Alexandru Bodea, avea şi o poveste pentru cele întâmplate: se împrietenise în seara cu pricina cu un grup de maghiari şi, ameţit fiind, a vrut să-i cadorisească cu drapelul cu pricina, dar când a sărit să-l scoată, coada s-a rupt, spunea el, iar acum „regreta sincer” ceea ce a făcut şi își asigură concetăţenii maghiari „de tot respectul şi aprecierea” sa.

Ei bine, după cum a aflat Bihorel, totul a fost o regie, iar scuzele - o condiţie impusă lui Bodea de şefii UDMR ca să-şi retragă plângerea pentru incidentul care, între timp, s-a „umflat” într-un dosar penal întocmit pe numele lui.

Iar dacă ar fi fost trimis în judecată, „Rupe cozi” risca să ajungă după gratii, având deja o condamnare amânată, după ce, tot la beție, şi-a lovit fosta iubită, iar apoi a mai şi încălcat ordinul de protecţie care îl obliga să-i dea pace. Acuma, dacă tot e pus pe împăcări, poate ar fi frumos să-i ceară iertare şi tinerei, eventual tot prin ziare...