După lansarea primului parfum, Chanel No. 5, brandul mondial a reuşit să cunoască apogeul popularităţii. Până în prezent, aroma enigmatică rămâne una dintre cele mai apreciate compoziţie din istorie.

Coco Chanel poate fi considerată cea mai specifică şi revoluţionară femeie din domeniul modei. Aceasta a devenit un adevărat simbol al eleganţei şi feminităţii, care a pus bazele unui adevărat imperiu. Datorită viziunilor sale reformatoarea aceasta a inspirat generaţii după generaţii.

Începând cu anul 1929 Chanel şi-a extins linia cosmetică cu o gamă variată de produse decorative şi pentru îngrijirea pielii. Coco Chanel nu doar a promovat alte valori decât cele impuse de societate, dar şi a creat un nou stil de viaţă. Chanel este una dintre cele mai cunoscute case de modă din Franţa, acesta reprezintă un brand cu renume mondial, ce lansează o gamă variată de parfumuri de lux. Toate cosmeticele sunt produse exclusiv în laboratoarele proprii ale mărcii, situate în oraşul Grasse din Franţa.

Casa de modă Chanel a fost prima care a lansat  produse cosmetice decorative, combinate cu diverse colecţii de haine. Simbolul Chanel este reprezentat de camelia albă, floarea preferată a fondatoarei Chanel, pe care des o folosea pentru decorarea ţinutelor.

Momentan, marca deţine numeroase laboratoare ştiinţifice care studiază minuţios proprietăţile plantelor, pentru a menţine frumuseţea şi tinereţea pielii. Logo-ul denotă două potcoave încrucişate, apărut pentru prima dată în anul 1925 pe sticla parfumului Chanel No. 5.

Se stipulează că acest simbol denotă un indice al succesului şi al norocului. Iar în viziunea altora, logo-ul este format din iniţialele fondatoarei- Coco Chanel.

În anii 1920 - 1930, Coco Chanel deţinea 4 întreprinderi de succes, o fabrică de textile, un lanţ de parfumuri şi un atelier pentru bijuterii, având peste  3.500 de angajaţi.

Parfumuri legendare Chanel

- Chanel Nr. 5
- Coco Mademoiselle
- Chance Eau Tendre
- Allure Homme
- Platinum Egoiste
- Bleu de Chanel

 Produse cosmetice Chanel

- Soleil Tan de Chanel - bronzer pulbere
- Lumiere Sculptee de Chanel Highlighting Powder - pudră cu particule reflectorizante
- Ecriture de Chanel - dermatograf lichid
- Rouge Allure Fatale - ruj roşu


foto: https://pixabay.com

Invenţiile Chanel

- "Parfum abstract" ce emană o aromă unică, diferită de mireasma naturii (Chanel nr. 5, 1921).
- Parfumierii mărcii au introdus  în parfumurile aldehide, diverşi compuşi aromatici sintetici. (Chanel nr. 5)
- Imperiu ce valorează astăzi milioane, a fost consolidat de o persoană dornică de a proteja şi lupta pentru drepturile femeilor. Brandul mondial Chanel a trecut prin două războaie mondiale, prin crize economice, revoluţii şi globalizare.  

"Simplitatea este adevărata eleganţă."

(advertorial)