Ştiaţi că impostura poate fi ignorată fără probleme în România? A aflat-o Universitatea din Oradea acum, când judecătorii Tribunalului Bucureşti s-au pronunţat în dosarul prin care s-a cerut anularea unei licenţe eliberate fraudulos de şcoala de pe Peţa.

Este vorba de diploma în Kinetoterapie pe care a obţinut-o, în anul 2000, Eugen Popescu, un fost ziarist din Capitală, care azi este directorul unui institut responsabil cu programele culturale pentru românii din afara ţării.

Anul trecut, în urma unei reclamaţii, Universitatea a trebuit să admită că i-a dat ilegal diploma, echivalându-i studii pe care Popescu le-a făcut în Canada la o simplă postliceală.

Ca să-şi repare greşeala, instituţia a deschis un proces pentru anularea diplomei, dar ce să vezi: miercurea trecută, judecătorii bucureşteni au respins cererea, ca prescrisă, deocamdată fără a se şti cu ce argumente. Sentinţa nu e definitivă şi, cel mai probabil, Universitatea o va ataca.

Cel mai deranjant este însă că, la fel ca în alte poveşti de genul acesta, instituţia vrea să vindece doar rănile de la suprafaţă şi nu-i caută pe vinovaţii care l-au licenţiat în fals pe Popescu, nu cumva să-i deranjeze. Or fi "prescrişi" şi ei...