De mai bine de un an, Liceul Don Orione din Oradea derulează o campanie anti-bullying în şcolile din Bihor.

Până acum, o echipă formată din psihologul şcolar Ioan Drugaş şi cinci studenţi la Psihologie - Anca Vernon, Simona Bot, Corina Chiorean,Ovidiu Micloş şi Tudor Hodişan – a trecut prin 20 de şcoli din Bihor. Peste 1.800 de elevi au aflat ce este fenomenul bullying şi cum trebuie să reacţioneze în faţa colegilor care îi tachinează sau chiar îi agresează.

După ce a adunat părerile copiilor, conducerea liceului îi invită acum pe părinţi, profesori şi reprezentanţii unor instituţii publice la o masă rotundă, pentru a identifica împreună cele mai bune soluţii pentru combaterea acestor fapte care îi pot marca pe copii. În organizarea evenimentului s-a alăturat şi Centrul Cultural Italian din Oradea.

Dezbaterea va avea loc pe 6 iunie, de la ora 10, în sala mare a Primăriei. "Scopul discuţiilor va fi de a stabili un set de strategii eficiente în combaterea fenomenul bullying, atât în cadrul şcolii, cât şi în alte instituţii din comunitate, societate", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Sunt aşteptaţi la discuţii reprezentanţi ai Primăriei, Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, directori de şcoli, cadre universitare, psihologi, dar şi reprezentanţi ai Bisericii şi ai sistemului de sănătate.