Oradea, ca întreaga Românie, este într-o situaţie nemaiîntâlnită: cetăţenii nu mai au voie să iasă pe străzi decât dacă merg la muncă sau au treburi urgente de rezolvat, în timp ce angajaţii firmelor încearcă să continue activitatea, astfel încât oamenii care stau acasă să aibă tot confortul şi toate cele necesare.

În această situaţie sunt şi muncitorii operatorului licenţiat de salubritate, RER Vest, care continuă să colecteze deşeurile din oraş conform programului obişnuit. În acelaşi timp, conducerea companiei a transmis şi un apel la responsabilitate socială, cerându-le orădenilor să respecte câteva recomandări.

Măsuri de protecţie

În contextul stării de ugență din România, compania RER Vest SA continuă activitatea în mod obişnuit şi a luat toate măsurile posibile pentru protejarea sănătăţii angajaţilor săi, asigurând astfel continuitatea serviciilor de colectare a deşeurilor menajere.

Echipele de colectare RER Vest depun eforturi deosebite pentru a asigura respectarea orarelor obişnuite de colectare a deşeurilor și, astfel, programele de colectare rămân, deocamdată, neschimbate.

Deşi s-au luat măsuri de siguranţă pentru protejarea echipajelor, acestea sunt expuse zilnic riscului de îmbolnăvire. Compania RER Vest face un apel către cetăţeni să nu le amenințe siguranța prin contact direct sau prin nerespectarea măsurilor de igienă şi de colectare separată.

Unde aruncăm măştile?

RER Vest dorește pe această cale să reamintească clienţilor că, în afară de a fi obligații legale, colectarea separată a deşeurilor şi depozitarea acestora numai în recipientele desemnate sunt, în aceste zile, şi dovezi de responsabilitate, solidaritate şi spirit civic.

Deşeurile reciclabile trebuie separate de cele reziduale şi depozitate numai în recipientele aferente, astfel:  deşeurile sau ambalajele reciclabile (fracţia uscată) din hârtie şi carton, plastic şi metal în pubela sau sacul galben (în lipsa sacului galben se acceptă în această perioadă orice sac transparent, care va fi ridicat doar dacă conţine numai deşeuri reciclabile); deşeurile reziduale (fracţia umedă), inclusiv măști de protecție, în pubela neagră. Astfel, se evită îmbolnăvirea muncitorilor care lucrează la staţia de sortare Eco Bihor, unde separă manual deşeurile valorificabile.

Este esenţial în această perioadă ca asociaţiile de proprietari să gestioneze corect volumul de deşeuri şi să nu depoziteze cantităţi în afara recipientelor. Dorim să protejăm echipele RER Vest prin evitarea colectării unor deşeuri ce nu sunt depozitate în recipiente, astfel încât să se elimine riscurile suplimentare care ar presupune încărcarea manuală a acestora. Orice contact suplimentar pune în pericol sănătatea echipajelor noastre, dar şi posibilitatea RER Vest de a continua serviciul de colectare fără întreruperi.

Cum puteţi plăti factura

De asemenea, în această perioadă este foarte importantă renunţarea în cât mai mare măsură la manipularea banilor cash. RER Vest a pus la dispoziţia clienţilor posibilitatea solicitării facturii în format electronic, dar şi a plăţii online a facturilor. Acestea sunt disponibile pe site-ul RER Vest, în secţiunea „Contul meu” şi „E-factura” (https://rerVest.ro/contul-meu/, https://rerVest.ro/efactura/). Facturile se mai pot plăti simplu şi atunci când se fac cumpărăturile esențiale la supermarketurile sau în magazinele care au puncte PayPoint sau Un-Doi și prin aplicația mobilă Pago.

Plata la timp a facturilor pentru serviciile de salubrizare este imperativă şi necesară pentru continuitatea serviciului.

În timp ce ghişeele de la sediul companiei, dar şi de la parterul Primăriei Oradea, au activitatea suspendată temporar, RER Vest rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online: prin site-ul  www.rervest.ro, prin e-mail la adresa office@rervest.ro şi la numărul de telefon 0259.433-195 (non-stop).

Conducerea SC RER Vest SA