Consiliul Local a aprobat, miercuri, contractarea de către Administraţia Domeniului Public Oradea a unui împrumut în valoare de 40,5 milioane lei pentru construirea a două parcări supraetajate, una la fosta bază sportivă Voinţa din strada Gheorghe Bariţiu şi una lângă Crişul Shopping Center, în strada Braşovului.

Împrumutul, cu o perioadă de tragere de doi ani şi cinci ani de rambursare, va fi garantat de municipalitate.

"Mandatăm contractarea de către ADP Oradea a unui credit de 10 milioane euro pentru construcţia a două parcări. Am luat această decizie pentru că formula de credit furnizor (n.r. – pe care municipalitatea a folosit-o la alte astfel de investiţii, inclusiv parcarea supraetajată din str. Tribunalului) nu mai este aplicabilă pentru că interpretările Curţii de Conturi şi Autorităţii Naţionale de Achiziţii Publice ne creează nişte blocaje", a precizat primarul Ilie Bolojan în conferinţa de presă care a precedat şedinţa ordinară a Consiliului Local.

Viitoarea parcare de la Voinţa va costa aproximativ 16,7 milioane lei (fără TVA) şi va avea 340 locuri. Din acestea, 6 locuri vor fi rezervate persoanelor cu handicap şi 9 pentru motociclete. Clădirea va avea un regim de înălţime cu subsol, parter şi două etaje.

Parcarea supraetajată cu acces din strada Braşovului şi cu legătură directă spre Crişul Shopping Center, printr-un tunel acoperit, va avea o capacitate de 400 de locuri. Lucrările la ambele parcări vor începe în 2019.

Citește pe aceeași temă:

În rate pe cinci ani: Parcarea supraetajată din strada Braşovului va fi construită de ADP Oradea