O firmă care organizează jocuri de paintball în pădurea din Săldăbagiu de Munte, de lângă Oradea, a fost sancţionată de comisarii de mediu bihoreni, după ce au depistat că îşi invita clienţii la "împuşcături" într-o zonă protejată, dar fără a deţine acordul Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

Controlul s-a făcut în urma unei sesizări, iar comisarii de mediu au confirmat că firma cu pricina îşi desfăşoară activitatea în situl Natura 2000 ROSCI0267 Valea Roşie, întins în pădurea dintre Săldăbagiu de Munte şi Husasău de Criş.

"Pentru această activitate sportivă este obligatorie obţinerea acordului administratorului ariei naturale protejate ANANP – structura teritorială Bihor", a transmis miercuri, prin comunicat, Garda de Mediu Bihor.

Pentru lipsa autorizaţiei, firma organizatoare a fost sancţionată cu avertisment şi, desigur, nu mai poate desfăşura jocuri de paintball în pădurea protejată, dacă nu intră în legalitate.

Totodată, trebuie să cureţe urmele lăsate de vopsea în pădure.

La un joc de paintball se folosesc, în medie circa 2.000 de bile de diferite culori, cu diferiţi pigmenţi, care nu sunt solubili în apă rece, ci doar la temperaturi de peste 40 grade C.