Compania RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de internet fix din România, a dublat în mai puţin de un an de zile numărul de numărul de puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet prin care cei 1,2 milioane de abonaţi la net fix ai operatorului pot intra gratuit pe web de pe orice echipament compatibil (smartphone, laptop, player audio sau tabletă PC), arată datele de pe pagina web a operatorului.

Dacă în februarie 2012 compania avea aproximativ 1.200 de hotspot-uri, în prezent numărul acestora a crescut la 2.346, conform datelor de pe pagina web a operatorului.

RCS&RDS a lansat reţeaua Wi-Fi în luna iunie a anului precedent. În septembrie reţeaua număra 400 de puncte de acces iar în februarie 1.200.
Doar câteva localităţi concentrează un număr ridicat de hotspot-uri, respectiv Bucureşti (peste 400), Craiova (peste 100), Oradea (peste 100) şi Târgu Mureş (aproximativ 100).

Dacă iniţial RCS&RDS a oferit acces gratuit la reţeaua Digi Wifi, timp de o oră pe zi, pentru orice utilizator al unui gadget compatibil, în prezent accesul la Digi Wifi este limitat la baza de clienţi pentru serviciile de internet fix şi mobil ale RCS&RDS. Compania are peste 1,2 milioane de clienţi pentru serviciile de internet fix şi peste 320.000 de utilizatori pentru serviciile de acces la internet prin modemuri USB.

RCS&RDS, companie fondată şi controlată de antreprenorul orădean Zoltan Teszari, este primul operator telecom local care a lansat la nivel naţional o reţea de hotspot-uri WiFi.

Compania este lider autoritar pe piaţa de servicii TV cu aproximativ 3 milioane de clienţi faţă de câte un milion cât au Romtelecom şi UPC. Pe piaţa de internet fix compania este lider cu 1,2 milioane de clienţi - la o diferenţă de mai puţin de 100.000 de abonaţi faţă de Romtelecom şi la mare distanţă de UPC (care are câteva sute de mii de clienţi). Pe telefonie fixă, RCS este de asemenea numărul doi piaţă, cu circa 1,5 milioane de abonaţi, după Romtelecom.

Şi alţi jucători de pe piaţa locală de telefonie au lansat reţele de puncte de acces la internet prin WiFi însă niciun proiect nu a atins până în prezent amploarea celui dezvoltat de RCS&RDS.

Sursa: zf.ro

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"