OTL îşi va îmbunătăţi parcul în acest an. Conducerea societăţii de transport public a anunţat joi că instituţia va cumpăra, în urma unei licitaţii publice, 10 minibuze care să deservească traseele neaglomerate, economisind astfel motorină.

"După amiaza le-am putea folosi eficient pe anumite trasee unde sunt puţini călători, dar autobuzul trebuie să asigure cursa. Un astfel de minibuz consumă între 15 şi 17 litri de motorină la suta de kilometri, în timp ce autobuzele noastre, în funcţie de tip, consumă între 25 şi 32 de litri", a declarat Mircea Pop, directorul tehnic al OTL.

OTL a făcut şi anul trecut o licitaţie pentru acest proiect, însă, nu s-a prezentat nicio firmă. Pe acest subiect, directorul OTL a caracterizat licitaţiile publice de acest tip, pe Legea 34, sunt "un jaf organizat", căci "echipamentele ajung să coste mai mult decât preţul pieţei după licitaţie". Tocmai de aceea, potrivit lui Csuzi, reprezentanţii firmei de transport vor fi atenţi cum pregătesc caietul de sarcini.

Totodată, Mircea Pop a anunţat că pentru acest an îşi propune să achiziţioneze cinci tramvaie second-hand de tip cuplu, cu motor şi remorcă, pentru a răspunde nevoilor de pe trasee.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, cei directorul economic Ioan Purge şi directorul tehnic, Mircea Pop, au prezentat pe scurt bilanţul societăţii pe anul trecut, menţionând că societatea a încheiat socotelile pe profit, unul de circa 40-50.000 de lei.

Ioan Purge a menţionat că în ultimii ani cheltuielile atât cu materialele necesare cât şi cu traseele au scăzut, chiar dacă OTL a "parcurs" anul trecut peste 5,2 milioane de kilometri, traseele autobuzelor crescând de la 9, în 2009, la 17 în 2012. În schimb, au crescut destul de mult cheltuielile cu combustibilul au crescut cu circa 12% faţă de 2011 din cauza scumpirii motorinei.