Comisariatul Judeţean al Protecţiei Consumatorilor (CJPC) Bihor a dat, în 2015, amenzi de peste 6 milioane de lei.

Potrivit unei informări a instituţiei, comisarii CJPC Bihor au efectuat anul trecut 3.604 acţiuni de control la produse alimentare, nealimentare precum şi în domeniul serviciilor. În urma controalelor, au fost întocmite 2.505 procese verbale, dintre care 1.578 s-au lăsat cu amenzi în valoare de peste 6,1 milioane lei.

În 2015, reprezentanţii CJPC Bihor au înregistrat nu mai puţin de 1.219 reclamaţii, cele mai multe referindu-se la servicii şi produse nealimentare. O bună parte dintre reclamaţii, mai exact 347, au fost considerate neîntemeiate.

Tot anul trecut, comisarii au urmărit calitatea produselor distribuite în cadrul programelor "lapte-corn" şi "mere în şcoli", făcând peste 50 de controale în şcoli şi grădiniţe.

De asemenea, CJPC Bihor a stabilit un aşa numit "comandament de iarnă" în Băile Felix pentru soluţionarea reclamaţiilor făcute de turişti. Drept urmare, au fost aplicate amenzi de peste 55.000 lei.

Printre obiectivele CJPC Bihor pentru 2016 se numără îmbunătăţirea activităţii de preluare şi soluţionare a reclamaţiilor, intensificarea controalelor şi creşterea numărului de acţiuni de consiliere a operatorilor economici cu privire la normele pe care trebuie să le respecte.