Din această săptămână, persoanele fizice din 10 judeţe pot să îşi plătească obligaţiile fiscale cu ajutorul cardului bancar la ghişeu. În acest scop, au fost instalate 101 POS-uri, în 53 de sedii ANAF (direcţii regionale, administraţii fiscale judeţene şi servicii fiscale orăşeneşti cu unităţi de trezorerie). Nu şi în Bihor, încă...

Garanti Bank, banca desemnată câştigătoare de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara în urma licitaţiei pentru achiziţia de servicii bancare, a instalat 49 de POS-uri în 25 de sedii ale ANAF din judeţele: Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş.

Banca Transilvania, desemnată câştigătoare de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi în urma licitaţiei pentru achiziţia de servicii bancare, a instalat 52 de POS-uri în 28 de sedii din judeţele: Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

În schimb, în Bihor, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a anunţat, joi, că organizează în data de 12 august 2016, vineri, de la ora 10, la sediul din Oradea, str. Dimitrie Cantemir nr. 2B, la etaj I, în sala de şedinţe, o întâlnire cu contribuabilii, în vederea "mediatizării serviciilor electronice oferite contribuabililor de către ANAF", respectivele servicii limitându-se însă la emiterea unor numere de aşteptare la cozi.

"După finalizarea întâlnirii AJFP Bihor va prezenta contribuabililor, practic, şi procedura de selectare a numerelor de ordine", precizează comunicatul.

Pe de altă parte, ANAF a iniţiat pe SEAP procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia de servicii de acceptare a plăţilor de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume efectuate online prin carduri bancare prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi (www.ghiseul.ro), termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 23 august.

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, intrebata cand se va putea face in toata tara plata cu cardul la Trezorerie, a raspuns ca pana la inceputul lunii septembrie plata cu cardul va putea fi facuta in intreaga tara. "Practic luna septembrie este luna in care se vor face platile pentru trimestrul trei. Pana la inceputul lunii septembrie toata tara va avea aceasta posibilitate, de a oferi servicii de plata cu cardul la ANAF", a afirmat Dragu la o conferinta de specialitate.