Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Sănătate Publică Bihor care cuprind date centralizate cu informaţii trimise la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, în această iarnă, mai exact în perioada 3 decembrie 2010 - 5 ianuarie 2011, nu mai puţin de 4.872 de bihoreni au fost asistaţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

În 51 de cazuri victimele au necesitat intervenţia Ambulanţei suferind de hipotermie sau fiind vorba despre cazuri sociale, adică oameni ai străzii. De asemenea, evidenţele DSP Bihor arată că în 11 dintre cazurile sociale asistate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi prezentate la UPU nu a fost necesară internarea sau îngrijirea pe o durată mai mare de 12 ore.

Nici iarna aceasta nu s-a lăsat fără victime, la nivelul judeţului înregistrându-se trei decese cauzate de vremea geroasă. Primul caz de deces a fost cel al unui bărbat în vârstă de 60 de ani găsit îngheţat bocnă în spatele fostului cinematograf Crişana de pe strada Republicii. O altă moarte cauzată de frig a fost cea a unei bătrâne în vârstă de 87 de ani din Curtuişeni, care a fost găsită îngheţată în locuinţa ei, unde nu avea nicio sursă de căldură.

În informarea trimisă, DSP Bihor se precizează faptul că în statistică sunt prezente doar decesele care au beneficiat de asistenţă medicală sau transport sanitar, în timp ce cazurile persoanelor găsite decedate în locuri publice sunt responsabilitatea autorităţilor locale. DSP Bihor le recomandă orădenilor să sune la numărul unic 112 pentru a anunţa eventualele cazuri pe care le cunosc ale unor persoane care sunt supuse unui risc major de deces prin hipotermie.