În judeţul Bihor au fost confirmate, până vineri, 222 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, a informat, la prânz, Grupul de comunicare strategică format la nivelul Guvernului.

Sursele BIHOREANULUI arată că, de fapt, numărul îmbolnăvirilor în judeţ este ceva mai mare, de 226, diferenţa fiind dată probabil de ora raportării acestora către "centru". 

Numărul persoanelor vindecate în judeţul nostru stagnează de câteva zile la 14. În Bihor sunt, oficial, înregistrate şase decese la persoane infectate cu COVID-19, unul dintre acestea fiind greşit inclus în statistică. E vorba de o femeie din Satu Mare, care n-a fost tratată la Oradea, ci al cărei test a fost prelucrat aici. 

Sursele BIHOREANULUI arată că din totalul persoanelor care au acest virus, 133 sunt internate la Spitalul Municipal. Explicaţia diferenţei între acest număr şi cel totalizat al persoanelor confirmate constă în faptul că persoanele depistate cu coronavirus la ultimele testări şi care provin din rândul celor plasate în carantină sunt asimptomatice şi sunt tratate şi monitorizate fără a fi internate în spital, într-o locaţie anume amenajată pentru această categorie. Dacă starea de sănătate se agravează, acele persoane sunt transferate în spital.

La nivel naţional, până pe 17 aprilie, au fost confirmate 8.067 de cazuri de îmbolnăvire. Dintre pacienţi, 1.508 au fost declaraţi vindecaţi. Din păcate, 400 de persoane şi-au pierdut viaţa.