Din cauza răspândirii virusului COVID-19, care a suspendat activitatea școlilor, universităților și a unor alte instituții, reprezentanții Autorității Județene de Transport le-au solicitat operatorilor de transport din Bihor să reducă frecvența curselor județene, respectând programul de circulație din timpul weekend-ului.

Potrivit unui comunicat al autorității, care se află în subordinea Consiliului Județean Bihor, operatorii care nu au în programul de transport curse de weekend trebuie să asigure cel puțin o cursă pe parcursul unei zile.

În cazul în care pe unele rute există în continuare un aflux mare de călători, firmele trebuie să suplimenteze cursele. „Pentru a evita aglomerarea mijloacelor de transport în comun, operatorii de transport vor suplimenta vehiculele necesare, sau orele de circulație, după caz”, se arată în comunicat. 

În prezent, există 42 de operatori care asigură în fiecare zi transportul navetiștilor în județ. Înainte ca activitatea elevilor, studenților și ale unor categorii de angajați să fie suspendată, potrivit directorului autorității Vlad Gaje, în Bihor erau între 18.000 și 23.000 de navetiști.

La finalul săptămânii trecute, Gaje a declarat BIHOREANULUI că măsurile de igienă din autobuzele de pe rutele județene au crescut, ele fiind dezinfectate la fiecare capăt de linie.