Prefectura Bihor, sub "comanda" căreia se află din punct de vedere administrativ Serviciul de Permise şi Înmatriculări, atenţionează că în ultima lună a acestui an şi în primele două ale celui viitor urmează să expire 24.524 permise de conducere deţinute de bihoreni, emise în urmă cu zece ani, în perioada decembrie 2012 - februarie 2013.

Pentru a nu rămâne fără dreptul de a şofa, dar şi pentru a evita aglomeraţiile "pe ultima sută", mai ales că au nevoie de acte pentru schimbarea lor, oamenii sunt invitaţi să se pregătească din timp.

"Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflaţi în această situaţie să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilităţii administrative", a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, Prefectura Bihor.

Concret, bihorenilor ale căror permise de conducere vor expira în perioada decembrie 2022 - februarie 2023 li se recomandă să se programeze deja online, pe site-ul drpciv.ro, pentru a obţine "rând" la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Bihor şi să achite contravaloarea permisului (89 lei) prin intermediul CEC, BCR, reţelei de staţii SelfPay, online – ghişeul.ro sau drpciv.ro, secţiunea servicii online - plăţi, mandat poştal etc.

De asemenea, cei 24.524 bihoreni sunt sfătuiţi să-şi pregătească din timp documentele necesare pentru preschimbarea permisului (act de identitate valabil, fişă medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, şi dovada efectuării plăţii taxei de preschimbare), după care să se prezinte la sediul SPCRPCIV conform programării.

Cererile pentru preschimbarea permisului de conducere pot fi depuse la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează prin poştă la adresa din România indicată de titular (termenul de livrare fiind între 5-15 zile) sau acesta o poate ridica de la SPCRPCIV judeţean indicat în cererea de preschimbare. Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitate de 15 zile.

După acest termen, în cazul în care titularul nu poate fi identificat sau găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere poate fi ridicat personal de la SPCRPCIV în a cărui competenţă se află adresa indicată de solicitant.

Stadiul emiterii permisului poate fi urmărit în timp real pe site-ul www.drpciv.ro, la secţiunea servicii online - emitere permis/emitere certificat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!