Toate măsurile de restricție sanitar-veterinare au fost ridicate, după ce în județul Bihor nu a mai rămas activ niciun focar de pestă porcină la animalele domestice, a anunțat Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor.

„DSVSA Bihor informează asupra faptului că, prin activitățile specifice de control și asanare a bolii, aplicate concomitent cu măsurile de supraveghere a teritoriului, respectiv de prevenire a introducerii bolii, la data prezentei informări, la nivelul județului Bihor nu mai este activ nici un focar de pestă porcină africană la porcii domestici, fiind ridicate măsurile de restricție sanitare veterinare în toate localitătile județului”, a transmis instituția.

În continuare, boala evoluează pe 24 de fonduri de vânătoare, la porci mistreți.

„Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, a mai transmis DSVSA.

Instituția le reamintește bihorenilor că trebuie să accepte gravitatea bolii și consecințele economice grave pe care le generează apariția ei, făcând astfel, indirect, un apel pentru ca cetățenii să nu ascundă eventualele semne de pestă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!