Începutul de an și negocierile care încă se poartă sau chiar stau să înceapă pentru noi contracte ori proiecte au efecte în piața muncii din Bihor.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, în această săptămână în județ sunt vacante sub 1.000 de locuri de muncă.

Mai precis, 969 de joburi au fost declarate de angajatorii din Bihor, din care cele mai multe, 641, la companii din Oradea și comunele vecine.

Unele firme au nevoie de mulți angajați. De pildă, compania care deține localurile McDonalds din Bihor (Premier Restaurants SRL) recrutează nu mai puțin de 50 de lucrători comerciali, iar o singură firmă de construcții (Procot Imex SRL) are nevoie de 40 de muncitori necalificați la demolarea clădirilor.

Alte companii au lansat anunțuri pentru câte 25 de angajați: Gabriel Smart Constrans pentru agenți de curățenie în clădiri și mijloace de transport, Hanning Motors Romania, Lugera – Makler și Manpower HR pentru montatori de subansamble, New Comfort pentru muncitori necalificați în construcții, Leoni Wiring Systems Arad și Lugera Makler pentru muncitori necalificați la montarea de piese, Valentino Land pentru demolarea de clădiri și Faist Metalkworking pentru operatori roboți industriali.

Pentru absolvenții de studii superioare sunt doar 34 de anunțuri de angajare.

Vezi lista completă a locurilor de muncă vacante:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!