Fundaţia Comunitară Oradea organizează pe 10 iunie, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, o nouă ediţie a Swimathon, un maraton de înot în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru 22 de proiecte dedicate comunităţii bihorene.

Organizatorii evenimentului au anunţat că persoanele sau echipele de înotători care vor să facă valuri pentru una dintre cauze trebuie să se înscrie până pe 5 iunie pe site-ul Fundației Comunitare Oradea, unde se pot înregistra și ambasadorii, adică cei care vor promova proiectele. 

"Echipa care va înota cele mai multe lungimi de bazin în 40 de minute va aduce proiectului susținut un premiu suplimentar oferit de Fundația Comunitară Oradea în valoare de 1.000 de lei", au transmis reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Oradea.

Donatorii vor pune la bătaie o sumă fixă de bani pentru fiecare lungime de bazin. Astfel, cu cât mai multe ture va parcurge echipa care susţine un anumit proiect, cu atât mai mulţi bani se vor aduna în contul iniţiativei.

La rândul lor, ambasadorii vor promova acţiunea caritabilă, invitându-şi prietenii să îi susţină în demersul lor inimos.

Toate sumele strânse vor putea fi urmărite pe pagina creată pentru ei, în contul proiectelor alese.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor cauze.

Swimathon Oradea a avut până acum 10 ediţii. De-a lungul timpului, FCO a strâns peste 1.338.000 lei pentru 160 de proiecte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!