Orădenii care au trecut joi înainte de prânz prin parcul Libertății au avut parte de o surpriză muzicală. Elevii Liceului de Arte din oraș au celebrat în mijlocul orașului legendara trupă Beatles, care a influențat semnificativ lumea muzicală.

Ideea a avut-o profesoara de engleză Cosmina Balint, care în primăvară le-a propus elevilor să se inspire din muzica formației The Beatles și să pregătească un moment artistic în școală. Atunci, elevii au cântat mai multe piese ale trupei, iar cei care studiază arte plastice au făcut lucrări de grafică sau desen, tot în cinstea lui Paul McCartney, John Lennon, George Harrison și Ringo Starr.

„Am vrut să văd cât de mult cunosc copiii de azi muzica formației Beatles, care pentru generația noastră este o trupă de suflet. Au reacționat foarte bine, pentru că este o muzică eternă”, a spus Cosmina Balint.

Recitalul din parcul Libertății a început cu o „călătorie în submarinul galben”, adică faimoasa piesă „Yellow Submarine”, cântată de elevii clasei a VI-a A, îndrumați de profesoara Ioana Cioară și însoțiți de profesorii Adrian Bordeianu și Janos Vura, respectiv un grup de suflători și elevul Iustin Mago din clasa a X-a.

Apoi, eleva Iulia Sărmășan (clasa a VII-a) a cântat piesa „Something”, una dintre cele mai pline de sensibilitate de pe albumul Abbey Road, iar Andrei Arad (clasa a VII-a - foto sus) a interpretat „Ob-la-di, Ob-la-da”, la voce și chitară.

Elevii dintr-a X-a Astrid Muthu, Kiki Bratu, Filip Mureșan, Iustin Mago și Antonia Szalkai au interpretat piesa „Oh, Darling”, iar pentru că un recital dedicat Beatles nu putea să fie văduvit de această piesă, spectacolul din parc s-a încheiat cu „Yesterday”, melodie cântată de corul Liceului de Arte, dirijat de Alexandra Ionoi.

Profesoara Cosmina Balint a mărturisit că le-a lansat această provocare elevilor pentru a-i familiariza cu muzica de calitate, mai ales că la școală, de regulă, cântă doar muzică clasică.

Vezi videoreportaj:

În următorul an școlar, elevii vor pregăti un concert similar dedicat, cel mai probabil, trupei Queen.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!