Momente emoţionante, duminică, în curtea Poliţiei Municipiului Oradea. În frunte cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, comisarul Alin Haniş, şefii de servicii din Inspectorat şi mai mulţi poliţişti au păstrat un minut de reculegere, pentru a-şi comemora toţi colegii care au murit în timpul unor misiuni.

La ora 11 fix, girofarurile şi sirenele maşinilor de intervenţie parcate în curtea Poliţiei Oradea au fost pornite, iar în faţa lor au stat poliţiştii bihoreni, în poziţia drepţi şi salutând. La fel, toate echipajele de Poliţie din oraş s-au oprit, preţ de un minut, şi au pornit semnalele luminoase şi acustice.

"Am comemorat astăzi eroii Poliţiei Române, din păcate cu o ocazie tristă", a explicat comisarul şef de poliţie Alin Haniş. Comemorări similare au avut loc duminică în toate inspectoratele de poliţie din ţară, după ce, joi noaptea, un poliţist din Suceava a murit, înjunghiat de mai multe ori, aparent fără motiv, de un bărbat, pe peronul unei gări.

Întrebat dacă în Bihor se întâmplă ca poliţiştii să patruleze singuri, şeful IPJ Bihor a spus că nu. "Dar trebuie să facem distincţia între activitatea de patrulare şi activitatea obişnuită, când un poliţist poate să fie singur. Vorbind strict de activitatea de patrulare, de serviciul de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii din Bihor nu sunt singuri", a declarat Haniş.

Comisarul a mai spus că, din fericire, în Bihor nu au existat în ultimii ani situaţii deosebite în care poliţiştii să fie în pericol. "Există şanse mici, dar există", a mai spus şeful Poliţiei bihorene.