Cea de-a 16-a ediţie a concertului comemorativ "Give peace a chance" a început vineri seară sub ameninţarea stropilor de ploaie, în curtea Palatului Baroc. La fel ca-n fiecare an, prima melodie cântată în concertul de comemorare a 65 de ani de la dezastrul de la Hiroshima, când o bombă nucleară a distrus oraşul japonez, a fost "Working class hero", scrisă de John Lennon.

Orădenii i-au ascultat apoi pe Joe Balogh şi Marius Pop într-un duet de jazz, urmaţi de trupa Talentum, care a interpretat două piese în limba maghiară. Concertul a continuat cu două piese din repertoriul internaţional cântate de Patricia Pop şi Robert Patai.

În faţa publicului au evoluat şi membrii grupului Meda Music, urmaţi de Matyas Zsolt, care a recitat un poem de război al lui Ioan Alexandru şi a interpretat două sonete de Shakespeare în limba maghiară, acompaniat de Florian Chelu şi Mircia Covaci.

Orădenii l-au putut asculta şi pe David Bryan interpretând melodia "Come as one", compusă de Gabriel Băruţa, cu care a obţinut locul patru la selecţia naţională a Eurovisionului de anul acesta.

Orădeanca mutată la Bucureşti Alexandra Ivan a cântat alături de partenerul său Alec cea mai nouă piesă, "Bad day", care s-a potrivit de minune cu vremea, dat fiind faptul că ploua. Momentul a fost urmat de trio-ul Alexandrina Chelu, Alexandra Ivan şi Florian Chelu, care a interpretat un sonet al poetului finlandez Uuno Kailas, tradus în română.

Recitalul orădeanului Noris a avut loc tot în ploaie, însă acesta a fost ajutat de Alec, care i-a ţinut umbrela pentru a-i proteja chitara. În cadrul concertului au mai cântat Marius Pop, Jean Piloiu şi Brigitta Balogh, interpretând piesa "People are people" a trupei Depeche Mode, iar Lăcrimioara Deac a cântat melodia "Mother" de la Pink Floyd.

Ca în fiecare an, la finalul concertului care omagiază victimele de la Hiroshima, toţi artiştii s-au reunit pentru a interprea piesa "Give peace a chance", scrisă de John Lennon, care dă şi numele evenimentului.