În ciuda faptului că afară erau -3 grade, circa 2.000 de orădeni între care şi grupuri de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi militari s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Unirii pentru a cânta împreună "Imnul vieţii". Între participanţi s-a numărat şi soţia premierului Dacian Cioloş, Valerie Cioloş, alias Yohanna Grace.

Deşi iniţial se aşteptau la o prezenţă de circa 4.000 de persoane, organizatorii, în special dr. Ligia Burtă, coordonatoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, s-au declarat mulţumiţi de câţi oameni au ales să susţină donarea de sânge. "Vă iubesc pe toţi! Mă bucur că sunteţi aici şi susţineţi viaţa", le-a spus Ligia Burtă, scurt, la microfon celor adunaţi în faţa scenei instalate la Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii.

Evenimentul a fost prezentat de actorii Ioana Dragoş Gajdo şi Andrian Locovei, pe scenă mai urcând şi alţi susţinători ai proiectului din instituţii publice şi asociaţii. Orădenii s-au dus în Piaţa Unirii "înarmaţi" cu haine groase şi cu cartoane desenate cu inimi, pe care, în timpul intonării imnului donatorului, le-au ridicat deasupra capului pentru a putea fi filmate din dronă. De asemenea, atmosfera a fost completată de pompierii ISU Crişana, care au sosit în piaţa centrală a oraşului purtând torţe aprinse şi formând apoi în faţa scenei o inimă mare.

Înainte de începerea intonării imnului - lucru făcut de studenţi la Muzică, alături de actori, organizatori şi invitata specială, interpreta Yohanna Grace - compozitorul melodiei, orădeanul Ovidiu Iloc, le-a explicat celor prezenţi că ritmul acesteia seamănă unei bătăi de inimă, pe care ei trebuie să o reproducă sub forma unui marş.

Versurile Imnului Vieţii au fost scrise de Lavinia Georgescu Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzie din Iaşi, care, în acelaşi timp, scrie poezii. "Noi suntem armata ce jertfa de sânge / Ne-o dăm pentru Viaţă, Speranţă şi Bine / Iubirea de semeni ne-adună, ne strânge…", a început cântectul inimilor.

Bucuroşi că au promovat donarea de sânge într-un mod inedit, cei circa 2.000 de orădeni au mai rămas apoi, preţ de câteva minute, în Piaţa Unirii pentru a asculta un mic recital susţinut de Yohanna Grace, primind, totodată, din partea organizatorilor, ceai cald.