Ca la fiecare scrutin electoral, liderii PSD Bihor au ieşit la vot duminică încă de la primele ore după deschiderea secţiilor de votare.

Primul care a votat a fost preşedintele organizaţiei, Ioan Mang, care a mers la Secţia de votare 131 amenajată în sediul Liceului German la ora 9, însoţit de soţia lui, Erica Mang. În câteva minute, cei doi şi-au pus buletinele de vot în urne.

"Am votat pentru un guvern care să gândească pentru români şi să lucreze pentru români şi pentru România. Am votat pentru o viaţă mai bună pentru toţi românii, pentru şcoli bine dotate, pentru spitale, pentru salarii mai mari, pentru pensii mai mari", a declarat Mang, la ieşirea din secţie. Liderul social-democrat a adăugat că în ziua alegerilor va fi prezent în judeţ, în zona Beiuş-Ştei, iar rezultatele exit-poll-urilor de la ora 21 le va urmări la sediul PSD Bihor din Piaţa 1 Decembrie.

La cererea jurnaliştilor, Mang şi-a dezvăluit şi pronosticul: PSD va obţine la nivel naţional un scor de 43-44%, iar în Bihor de peste 30%.

Fără soţie, preşedintele PSD Bihor s-a îndreptat apoi spre Secţia 143, amenajată la Imprimeria de Vest, unde a ieşit la vot la ora 9.30 candidatul cap de listă la Senat, actualul parlamentar şi preşedinte PSD Oradea Florian Bodog, însoţit de fratele său, Alin Bodog.

"Nu întâmplător am venit la vot însoţit de fratele meu, care este plecat în Kuweit. Îmi doresc ca specialiştii români să se întoarcă în ţară, să aibă condiţii de muncă, îmi doresc să fie respectaţi în România, să îşi găsească locul de muncă aici", a explicat Bodog. Întrebat de jurnalişti ce scor crede că va obţine PSD Bihor la alegerile de duminică, senatorul a estimat şi el un procent de "peste 30%". Cu privire la scorul PSD de la nivel naţional, Bodog este şi mai optimist: "spre 50%".

Cei doi fraţi Bodog şi Mang s-au îndreptat apoi spre secţia vecină amenajată la Grădiniţa 44, unde la ora 9.45 a votat candidatul de pe locul doi pe lista PSD Bihor la Senat, Felix Cozma, alături de soţia lui. La fel ca şi predecesorii săi, acesta a spus că se aşteaptă ca peste 30% dintre bihoreni să voteze duminică listele candidaţilor PSD.

"Noi aşa simţim, să ştiţi că nu am vorbit înainte", a completat Mang, după declaraţia lui Cozma.

Citeşte pe această temă şi articolele: 

Ilie Bolojan, matinalul: "Am votat pentru ca România să devină o ţară prosperă!" (FOTO)

Szabo Odon, împotriva "delăsării" electorale: "Dreptul de a trage de mânecă un politician îl au aceia care şi-au exprimat un vot" (FOTO)

Prefectul Claudiu Pop a votat „pentru ca Parlamentul să-şi recapete credibilitatea” (FOTO)