Lucrările pentru amenajarea primului centru de colectare a deşeurilor voluminoase din Oradea au ajuns pe ultima sută de metri.

Facilitatea realizată de RER Ecologic Service şi de Primărie în vecinătatea Cimitirului Municipal, pe strada Thurzo Sandor, va fi funcţională până cel târziu la finalul lunii septembrie. Toţi orădenii vor putea arunca gratuit în acest centru orice fel de deşeuri reutilizabile, precum ambalaje metalice, sticle, deşeuri electrice, plastic, cutii de carton, lemn, resturi din construcţii şi vegetale, precum şi deşeuri cu conţinut periculos şi obiecte de uz casnic, inclusiv piese de mobilier.

Săptămâna trecută, muncitorii angajaţi de RER Ecologic Service pentru realizarea platformei lucrau la ridicarea gardului care va împrejmui centrul, iar în zilele următoare vor turna ultimul strat de asfalt. Utilităţile au fost deja realizate, astfel că vor mai trebui amplasate în final cele 12 containere în care se vor arunca deşeurile, precum şi spaţiile administrative.

RER Ecologic Service va asigura transportul acestor deşeuri la depozitul ecologic administrat de Eco Bihor, în baza contractului pe care îl are cu Primăria. De asemenea, societatea de salubritate va plăti angajaţii necesari pentru funcţionarea platformei.