Formaţia orădeană de baschet CSM CSU va juca, joi, pentru a obţine pentru prima oară în istorie Cupa României.

Baschetbaliştii antrenaţi de Cristian Achim s-au calificat în finală după ce, miercuri seara, şi-au învins marea rivală din ultimii ani, U BT Cluj Napoca, cu scorul de 70-66.

Semifinala s-a disputat în BT Arena din Cluj Napoca, unde va avea loc şi finala Cupei României. Pentru trofeu vor juca CSM CSU Oradea şi CSU Sibiu, care a învins în cealaltă semifinală echipa Dinamo Ştiinţa.

Meciul dintre U BT Cluj Napoca şi CSM CSU Oradea a fost unul extrem de intens. Ambele echipe au dat dovadă de determinare şi chiar de agresivitate pe teren pentru a obţine victoria, care le-a revenit în cele din urmă orădenilor.

Principalii marcatori ai CSM CSU Oradea au fost Kris Richard cu 14 puncte, o recuperare şi o pasă decisivă, şi Nikola Markovic, cu 13 puncte, 7 recuperări şi două pase decisive.

Cel mai bun jucător al clujenilor a fost Kyndall Dykes, care a reuşit să înscrie 25 de puncte, bifând totodată şi patru recuperări, respectiv o pasă decisivă.

Merită spus că formaţia orădeană a fost încurajată din tribune de o galerie numeroasă şi zgomotoasă. De asemenea, în tribune a putut fi văzut şi viceprimarul Oradiei, Florin Birta, fost preşedinte al Clubului Sportiv Municipal.

Finala Cupei României la baschet masculin se va disputa joi, de la ora 19.30, în BT Arena. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport.