Panică, duminică dimineaţă, pe strada Iza din Oradea, unde un apartament dintr-un bloc cu patru etaje a luat foc şi toţi locatarii au trebuit evacuaţi.

Alerta la 112 a fost dată la ora 5.40 de vecini, care le-au spus pompierilor că în garsoniera aflată la etajul 3 s-ar putea afla proprietarul locuinţei, un bărbat în vârstă de 60 de ani. Teama lor a devenit realitate după ce militarii au reuşit să intre în locuinţa care ardea violent şi l-au găsit pe bărbat carbonizat.  

 "Pompierii militari, ajunşi în mai puţin de cinci minute la locul intervenţiei, au acţionat simultan pentru stingerea incendiului şi pentru verificarea fiecărei garsoniere şi evacuarea tuturor locatarilor care nu se autoevacuaseră până în acel moment, în scopul prevenirii intoxicării acestora cu monoxid de carbon, întrucât fumul inundase casa scării, pătrunzând şi în câteva locuinţe", a declarat luni căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

În 40 de minute, echipajele specializate ale ISU Crişana au stins flăcările, reuşind să evite propagarea lor şi la alte apartamente din bloc.

Cercetările pompierilor au arătat că focul a izbucnit, cel mai probabil, de la o ţigară uitată aprinsă. Drept urmare, ISU Crişana le reaminteşte bihorenilor că, pentru a evita astfel de tragedii, nu trebuie să fumeze în pat, mai ales dacă sunt obosiţi, şi trebuie să folosească scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor.

În această misiune, au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.