Orădeanul Ovi D. Pop ocupă locul 19 în topul mondial al artiştilor fotografi cu cele mai multe imagini acceptate şi premiate la competiţiile de profil. 

Clasamentul a fost realizat de Asociaţia Internaţională a Artiştilor Fotografi (International Photo Artist Association), iar Ovi D. Pop este singurul român inclus printre primii 20 de fotografi din lume, alături de artişti din Italia, Ungaria, Germania ori Spania.

Pentru a fi nominalizaţi, artiştii fotografi sunt evaluaţi atât din punct de vedere al numărului de participări la competiţii în anul precedent, cât şi din punct de vedere al premiilor obţinute. Ovi D. Pop a acumulat în 2023 un număr de 485 de premii, din care 137 de medalii de aur şi trei titluri de "Best author" la competiţii de profil organizate în 93 de ţări.


(Foto: Ovi D. Pop)

Numele său a fost astfel inclus în "Hall of fame", adică în Top 20 al celor mai bun fotografi ai anului 2023. „Este un privilegiu să-ţi recunoaştem munca excepţională, contribuţiile remarcabile şi influenţa incontestabilă asupra comunităţii noastre. Hall of Fame este un program de recunoaştere prestigios, care celebrează realizările şi contribuţiile fotografilor”, i-au transmis reprezentanţii organizaţiei, marţi, printr-o scrisoare, fotografului din Oradea.

„Cel mai bun rezultat al meu a fost locul 9 in lume in topul Photographic Society of America din în 2019. Acum mă menţin în top 25. Pentru mine e importantă această menţinere, pentru că arată cumva că acel titlu nu a fost o surpriză, e vorba de ceva constant”, a spus Ovi D. Pop, pentru BIHOREANUL.

Orădeanul a început să folosească aparatul foto în tinereţe, pe vremea când mergea la competiţii ca atlet, iar mai apoi a încercat fotografia de produs. După ce a urmat un curs de fotografie în cadrul fotoclubului orădean Nufărul şi a absolvit un master în artă, au început să apară şi rezultatele. În ultimii ani, acesta a realizat mai multe serii de fotografii nud, iar la finalul anului 2021 a lansat şi un album denumit „Nude in the city”, cu imagini realizate în diverse locuri publice din Oradea.

De-a lungul carierei, Ovi D. Pop a strâns 2.406 de premii, din care 651 sunt medalii de aur.


(Foto: Ovi D. Pop)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!