O tânără din Germania a pierdut medalia de aur la pentatlon modern, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce calul ei a refuzat să mai coopereze în timp ce se aflau la proba de sărituri peste obstacole. Sportiva a fost aspru criticată pentru folosirea în mod repetat a biciului. 

Potrivit presei, Annika Schleu, din Germania, se afla pe primul loc după primele două etape de pentatlon - scrimă şi înot - o probă combinată de atletism alcătuită din cinci exerciţii diferite (călărie, scrimă, tir, nataţie şi cros).

La cea de-a treia probă, însă, calul Saint Boy a refuzat să răspundă comenzilor tinerei.

Annika Schleu l-a condus de câteva ori în jurul obstacolelor, a folosit inclusiv biciul de mai multe ori, dar într-un final decis să renunţe. Tânăra a izbucnit în lacrimi și a ieșit de pe teren, notează Digi24.ro, citând AFP. 

Aceasta nu a reuşit să obţină niciun punct, astfel că de pe locul 1, a căzut pe 31, dintr-un total de 36.

"Am încercat, dar el nu a vrut să plece. Am simţit că nu are încredere, dar am încercat din răsputeri", a declarat Schleu la finalul probei.

Trebuie precizat că acesta nu a fost calul sportivei, caii de la proba de sărituri fiind puşi la dispoziţie de organizatori şi sunt atribuiţi aleatoriu. Site-ul citat mai precizează că acelaşi cal i-a fost repartizat şi reprezentantei Rusiei şi, în mod similar, a refuzat să sară peste obstacole.

Chiar şi aşa nemţoaica a fost aspru criticată pentru că a lovit calul cu biciul în mod repetat pentru a-l convinge să sară.

Comitetul olimpic german a solicitat ca pentatlonul modern să îşi schimbe abordarea "astfel încât calul şi călăreţul să fie protejaţi", adăugând că "bunăstarea animalelor şi condiţiile de concurenţă pentru sportivi trebuie să fie în centrul atenţiei".