Pe strada Moldovei din Oradea ar urma să „răsară” o clădire modernă cu parter, subsol și patru etaje, în locul în care acum se află un fost magazin Trei G. Construcția ar urma să fie realizată tot de familia Govoreanu, prin firma SC Novaliment Com SRL. 

„SC Novaliment Com SRL a solicitat aviz Arhitect Șef la faza de oportunitate pentru demolarea parțială a construcției existente pe str. Moldovei nr. 9 G și construirea unei clădiri cu funcțiune mixtă, respectiv spații comerciale, sală de fitness, loc de joacă pentru copii și spații pentru birouri în sistem co-working. Terenul în suprafață de 604 mp este proprietatea firmei, aflându-se în intravilanul municipiului Oradea, în zona de Nord-Vest, la intersecția străzilor Moldovei si Bârsei”, se arată în comunicatul transmis, luni, de Primăria Oradea, ca urmare a unei ședințe a Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT).

Reprezentanții municipalității precizează că pe terenul menționat se află în prezent „o construcție cu funcțiunea de spațiu comercial (fostul magazin alimentar Trei G)”. 

Clădirea care ar urma să fie ridicată pe strada Moldovei va avea o suprafață desfășurată de aproape 3.400 mp, subsol, parter și patru etaje. În subsol ar urma să fie amenajate 28 de locuri de parcare, la parter spații comerciale, la primul etaj o sală de fitness, la al doilea spații de luat în chirie, plus un loc de joacă pentru copii, iar la etajul al III-lea și al IV-lea firma vrea să amenajeze spații de birouri în sistem co-working. 

Specialiștii comisiei de urbanism au avizat favorabil documentația, însă au făcut și propuneri, în ceea ce privește o posibilă retragere a etajelor superioare, pentru a nu „acoperi” Școala generală nr. 11 din zonă. „Comisia (n.r. – CMUAT) a recomandat restudierea volumetriei în raport cu clădirea existentă în apropiere, Școala generală nr. 11, în sensul unei eventuale retrageri a ultimelor trei nivele, cu scopul asigurării iluminării naturale a școlii. În acest scop, proiectantul va elabora un studiu de însorire, care va fi prezentat comisiei la fazele următoare de avizare”, a transmis, prin comunicat, arhitectul șef al orașului, Radu Fortiș.

Confom datelor publice ale firmei, asociat unic al SC Novaliment Com SRL este Alexandru-Cristian Govoreanu, fiul afaceristului Ion Govoreanu, iar administrator Ecaterina-Mihaela Govoreanu, soția patronului condamnat, trimis în judecată și cercetat și în prezent în mai multe dosare de mare evaziune fiscală. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!