Jos Băsescu, jos Guvernul!

Aproximativ 50 de vârstnici s-au adunat miercuri la ora 10 în faţa Prefecturii, nemulţumiţi de măsurile prezentate de Traian Băsescu pentru redresarea economică, printre care se numără şi reducerea pensiilor cu 15%. Pensionarii strânşi pentru a manifesta împotriva autorităţilor au ajuns, însă, să protesteze unii împotriva altora.

După s-au adunat în parcul din faţa Prefecturii strigând "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul" sau "Unii îşi fac palate, noi murim de foame", oamenii au dorit să urce la prefect pentru a-şi prezenta doleanţele. Scandalul a izbucnit când o delegaţie formată din Ilie Popescu, preşedintele Ligii Judeţene a Pensionarilor, care a organizat protestul, Teodor Tot, secretarul aceleaşi organizaţii, şi alţi doi membri au urcat în Prefectură, lăsând în urmă un alt grup de 5 pensionari care doreau să ajungă şi ei la prefect.

Aceştia au fost opriţi de un jandarm, iar unul dintre ei a fost şi îmbrâncit în momentul în care a încercat să forţeze intrarea. Alţi trei jandarmi au sosit la uşa intrării în Prefectură pentru a-i bloca pe nemulţumiţi, spunându-le că nu pot să-i lase să urce până nu primesc ordine în acest sens.

... Şi pedeliştii din Ligă

Bătrânii rămaşi pe dinafară au strigat că delegaţia Ligii nu îi reprezintă. "Nu i-a ales nimeni nu au ce căuta acolo. Sunt toţi de la PD-L", a strigat Ioan Trif, unul dintre pensionarii care a fost blocat de jandarmi la intrarea în Prefectură, referindu-se la cei care urcaseră. "Ei sunt reprezentanţi ai PD-L-ului, nu ai poporului", a completat un altul.

Pensionarii erau nervoşi şi din cauza atitudinii jandarmilor, spunând că "sunt plătiţi din banii noştri şi ar trage în noi". În schimb, oamenii legii şi-au păstat calmul, în ciuda vehemenţei vârstnicilor.

În tot acest timp, grupul care a urcat să vorbească cu reprezentanţii Prefecturii a fost întâmpinat de subprefectul Sarkadi Zsolt. "Nu pot decât să informez Guvernul şi să cred că cei care au obligaţia să conducă ţara vor lua o măsură cât mai puţin dureroasă", le-a spus acesta.

Boicot

Jos, scandalul a continuat, după ce delegaţia Ligii Judeţene a Pensionarilor Bihor a coborât de la întâlnire. "Ei nu ne reprezintă pe noi. Nici nu am fost anunţaţi de acest protest. Am aflat din presă", a acuzat una dintre pensionare, la vederea "mesagerilor".

În schimb, Teodor Tot, secretarul Ligii Judeţene a Pensionarilor, a declarat că bătrânii care au încercat să urce în Prefectură "boicotează mitingul". "Nu au înţeles că Liga e organizatoarea mitingului şi că nu toţi puteam merge sus", a comentat el.

Pensionarii au fost calmaţi abia după ce jandarmii le-au spus acestora că riscă să fie sancţionaţi pentru tulburarea liniştii publice.