Doi dintre baschetbaliştii formaţiei CSM CSU Oradea, Kris Richard și Tudor Gheorghe, se numără printre jucătorii aflați în programul echipei naționale de seniori, care se pregăteşte de precalificările FIBA EuroBasket.

Cei doi jucători ai vicecampioanei se pregătesc sub comanda noului selecționer Mickey Gorke, în Arena FRB din București.

Luni, 10 iulie, prima reprezentativă a României va susţine un joc de verificare în compania naţionalei Bulgariei, în deplasare. Apoi, echipa tricoloră va reveni în ţară, unde îşi va continua pregătirile.

În precalificările FIBA EuroBasket 2025, echipa României a fost repartizată în Grupa I, alături de selecţionatele Albaniei și Slovaciei.

Primul joc din precalificări va avea loc pe 19 iulie, de la ora 21:30, în deplasare cu Albania, după care, pe 22 iulie, în Piteşti Arena, reprezentativa ţării noastre va primi vizita Slovaciei, într-o partidă programată cu începere de la ora 18.

Apoi, pe 29 iulie, tot în Piteşti Arena, reprezentativa României va primi vizita Albaniei, într-un joc programat cu începere de la aceeaşi oră, 18.

În fine, ultimul joc din grupă, va avea loc pe 2 august, în deplasare, de la ora 19, cu Slovacia.

După cum precizează site-ul clubului CSM Oradea, jocurile de pe teren propriu ale echipei României vor fi transmise în direct de Digi Sport. În schimb, cele din deplasare vor fi disponibile pe internet, prin intermediul platformei YouTube FIBA The Basketball Channel.

Doar prima clasată la încheierea grupei va avansa în calificările FIBA EuroBasket 2025.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!