Meşterii populari din Bihor şi din mai toate celelalte zone ale ţării sunt prezenţi în Parcul Bălcescu din Oradea la cel de-al doilea weekend al târgului dedicat lor şi ajuns la ediţia a XXVII-a.

Vizitatorii au ce admira şi cumpăra. Meşterii expun ceramică, obiecte din lemn, piele, icoane şi pictură naivă, instrumente muzicale, împletituri papură şi nuiele, măşti, ouă încondeiate şi ţesături. De asemenea, au fost amenajate şi câteva standuri cu creaţii ale unor copii cu dizabilităţi din judeţ, înscrişi în asociaţii dedicate lor.

Între meşterii prezenţi se numără Bertalan Attila din Târguşor, judeţul Bihor, care a adus mai multe ţitere făcute din lemn de brad şi de stejar. O artizană din Iaşi a adus păpuşi colorate, care reprezintă ţărani şi tărăncuţe, făcute din pănuşi de porumb. Tânăra educatoare Ana Florea din Belejeni (Bihor) a expus ceramică realizată inclusiv din lut alb din Vadu Crişului.

De asemenea, la un alt stand, un meşter din Timiş, Andrei Racu, a adus păpuşi tradiţionale, inspirate din cele de pe vremea străbunicilor. Acestea sunt făcute din linguri din lemn şi îmbrăcate în costume populare. Meşterul nu a trasat, însă, şi chipul, căci pe vremuri se credea că prin păpuşile cu chip se pot invoca spiritele rele.

Vizitatorii găsesc în Parcul Bălcescu şi turtă dulce, dar nu de orice fel, ci decorată cu migală. Totodată, aceştia pot cumpăra clopuri din Maramureş. 

În acest an, Târgul Meşterilor Populari a fost organizat în două weekenduri diferite pentru a se putea respecta regulile de distanţare privind expozanţii. De asemenea, la intrarea în parc organizatorii au pus dezinfectanţi, iar terasele de alimentaţie publică au afişat, la rândul lor, bannere prin care fac apel la respectarea distanţei de doi metri între cumpărători. 

Târgul va fi deschis şi duminică, între orele 10 şi 19. 

Evenimentul este organizat de Muzeul Ţării Crişurilor în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Ansamblul Artistic Profesionist Crişana şi Asociaţia "Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor".