După o vară și un început de toamnă pline de evenimente - de la festivaluri cu bucate tradiționale la întreceri medievale, proiecții de filme și, nu demult, un FestiFall cu show de drone, reprezentații de balet la înălțime și concert Richard Clayderman - evenimentele din Oradea continuă, doar că în săli.

Pe lângă ofertele instituțiilor locale de cultură, în urbe vor ajunge o serie de oaspeți care aduc concerte, show-uri de stand-up comedy, spectacole de teatru și de dans. Iată ce urmează!

Umor „rău vegan”

Simțiți nevoia să vă destindeți? În următoarea perioadă, pe scenele orădene vor urca mai mulți comedianți, care promit glume cu tâlc. Dan Badea aduce show-ul „Rău vegan”, pe 5 noiembrie, pe scena Filarmonicii, iar fostul prezentator al emisiunii „iUmor” a pregătit „un material nou, 100% organic, fără zahăr adăugat, dar cu mult umor și glume (rău) vegane”. Biletele s-au pus în vânzare pe iabilet.ro la 96 lei.

În seara de 28 noiembrie, în aceeași sală, Maria Popovici, Mincu și Banciu prezintă spectacolul „Avem cheltuieli”. „Maria are material despre cum își dorește să fie viața ca înainte și despre cheltuit de bani aiurea-n tramvai, Mincu e cel mai bătrân tânăr și-o bombăne pe Maria, iar Banciu e pe sfaturi de viață”, transmit organizatorii. Biletele pot fi cumpărate la prețuri de 75 sau 85 lei de pe portalul menționat mai sus. 

Pe 13 decembrie, Bordea, Cortea și Teodora Nedelcu le vor vorbi orădenilor despre „A doua tinerețe”, într-un show pe care-l vor prezenta de două ori, de la orele 19 și 21, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu bilete la prețuri între 45 și 130 lei. 

Muzică... de bine 

În această toamnă, orădenii sunt chemați să se bucure de muzică bună și, totodată, să facă o faptă bună. Cu scopul de a strânge bani pentru tratamentul unei copile bolnave, Asociația Italiani in Bihor și Episcopia Greco-Catolică organizează pe 26 noiembrie, la Casa de Cultură, concertul „Muzică pentru viață”, cu invitați ca tenorul Piero Mazzocchetti, baritonul Placido Domingo Jr., tenorul Fabio Andreotti, Paula Seling și dirijorul Leonardo Quadrini. 

Invitaţii din Italia vor interpreta cântece napoletane şi arii din opere. Pe scenă vor urca, de asemenea, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea şi Corul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea, dirijat de Carmen Rus. Biletele s-au pus în vânzare, pe site-ul Blt.ro, iar preţurile lor variază între 100 şi 200 lei.

Cu gândul la Crăciun 

Printre oaspeții care vin în Oradea se numără și actori apreciați. Pe 4 decembrie, Casa de Cultură va găzdui spectacolul „Nebun după tine”, cu Maia Morgenstern, Armand Calotă, Isadora Băltățeanu și Oana-Maria Dragne, despre „o mare pasiune a unui geniu pentru o privighetoare care nu a suportat să trăiască într-o colivie de aur”. „Povestea unei căsnicii străbătute de pasiune, gelozii, fericire, certuri și trădare” și „o comedie dulce-amăruie” sunt descrierile folosite de organizatori. Biletele se vând pe mai multe platforme de ticketing, ca proticket.ro și blt.ro, la 100 lei. 

Deși unii nu s-au „împăcat” încă nici măcar cu toamna, în țară sunt anunțate deja concertele de Crăciun, iar Oradea nu face excepție. De pildă, Paula Seling aduce concertul de colinde „Magic” pe 16 decembrie la Filarmonica Oradea, prețul biletelor pornind de la 100 lei. Orchestra „Wiener Weihnachten” și un corp de balet vor prezenta pe scena Teatrului Regina Maria spectacolul „Crăciun vienez”, cu valsuri și cântece de sărbătoare, biletele fiind puse în vânzare la prețuri de 160 și 180 lei. Totodată, pe 22 decembrie, la Casa de Cultură este anunţat un „Regal vienez” oferit de Orchestra di Teatro D’Opera Italiana, sub bagheta lui Bogdan Costache, prețul unui bilet fiind de 160 lei. 

Lord of the Dance 

Orădenii sunt invitați să-și facă planuri inclusiv pentru 2024. Compania Lord of the Dance, formată din zeci de dansatori iscusiți, revine în orașul de pe Crișul Repede pe 23 mai cu un spectacol aniversar numit „Lifetime of standing ovations”, regizat de celebrul Michael Flatley, care a popularizat dansul irlandez în toată lumea. 

„Sunt foarte încântat să aduc spectacolul Lord of the Dance, după 5 ani, înapoi la Oradea. Simt că acesta va fi cel mai reprezentativ turneu din istoria noastră de peste 25 de ani. Am încredere că producția va atinge sufletele oamenilor și va pune zâmbetul pe buze”, a transmis Michael Flatley, potrivit organizatorilor. Biletele se vând deja, pe iabilet.ro, la prețuri între 100 și 500 lei, în funcție de locul ales în Oradea Arena, sală care va găzdui show-ul ce promite a fi unul electrizant...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!