Daniel Vulcu, managerul Teatrului de Stat Oradea a declarat luni că în luna iulie, orădenii şi turiştii vor putea să viziteze clădirea, proaspăt renovată, gratuit, cu condiţia să se formeze grupuri de cinci persoane.

Daniel Vulcu 02.jpgDin august, pe bani

Doritorii care vor să admire interiorul proaspăt renovat după modelul iniţial din 1900, dar şi statuile recondiţionate din faţa clădirii şi de pe frontonul triunghiular vor putea să o facă între orele 9 şi 18, însă nu şi în orele în care se fac repetiţii pe scenă. "Cel mai bun lucru ar fi ca cei care doresc să viziteze Teatrul să anunţe înainte", a afirmat Daniel Vulcu, într-o conferinţă de presă. Din luna august, cei care vor să vadă interiorul clădirii vor trebui să plătească 5 lei.

Totodată, conducerea Teatrului a stabilit că pentru închirierea sălii pentru evenimente festive va costa 1.500 de lei pe oră, iar pentru evenimente culturale, 1.000 de lei, pe oră. "Avem foarte multe solicitări pentru a se fotografia în interiorul clădirii. Indiferent de scopul şedinţelor foto, taxa pentru o oră va fi de 500 de lei pe oră şi 250 de lei pe jumătate de oră", a mai afirmat Vulcu.

Teatru-muzeu

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Daniel Vulcu a anunţat că actorii se vor întoarce acasă pe 25 septembrie, odată cu premiera unuia dintre cele mai celebre muzicaluri din lume, "Scripcarul de pe acoperiş", adaptare după povestirea lui Shalom Alehem.

"Va fi un spectacol eveniment, cu muzică live şi dans. Pentru realizarea lui, colaborăm cu Teatrul Arcadia, Ansamblul Crişana şi Comunitatea Evreiască din Oradea", a precizat Vulcu. Mai mult, managerul Teatrului de Stat a afirmat că, cel mai probabil Maia Morgernstern va avea un rol în producţie.

"Suntem în negocieri cu Maia Morgernstern şi în proporţie de 80% e sigur că va juca în spectacol", a mai declarat Daniel Vulcu. Totodată, şi în acest an va fi organizat Festivalul de Teatru Scurt, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, la care vor participa trupe din Bucureşti, Timişoara, Piatra Neamţ, Petroşani, dar şi din Italia, Ungaria, Slovacia şi Turcia. Această ediţie va fi organizată sub formă de festival-concurs.

Tot din 25 septembrie, orădenii vor putea vizita la intrarea în Teatru o încăpere muzeu, unde va fi prezentată istoria clădirii şi unde vor fi expuse şi documentele găsite la temelia ei.