După ce în urmă cu doi ani şoca opinia publică anunţând că şi-a extirpat sânii, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian, Angelina Jolie a luat o nouă decizie radicală: şi-a extirpat recent şi ovarele.

Anunţul a fost făcut chiar de actriţă, marţi, într-un editorial din The New York Times, intitulat "Jurnalul unei operaţii", în care a povestit că operaţia a fost făcută preventiv, ea fiind purtătoarea unei gene care favorizează apariţia cancerului. "Nu e uşor să iei aceste decizii. Dar este posibil să preiei controlul şi să abordezi de la început orice problemă de sănătate", a afirmat actriţa.

Interveţia implică intrarea la menopauză, astfel că, potrivit presei, ea va începe un tratament cu înlocuitoi de hormoni.  "Nu voi mai putea avea copii şi mă aştept la nişte schimbări fizice. Dar mă simt împăcată cu orice va urma, nu pentru că nu sunt puternică, ci pentru că aceasta e parte din viaţă".

"Nu e posibil să elimin tot riscul, iar realitatea este că rămân predispusă cancerului. Voi căuta modalităţi naturale de a-mi împuternici sistemul imunitar. Ştiu că copiii mei nu vor trebui niciodată să spună 'Mama a murit de cancer ovarian' ", a mai spus Angelina Jolie.

Deciziile radicale luate de actrţă vin după ce mama acesteia, Marcheline Bertrand, a decedat la 56 de ani, după o lungă luptă cu cancerul ovarian. Aceeaşi boală a răpus-o şi pe bunica actriţei, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar şi pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani.