Secretarul de stat Raed Arafat spune că la Braşov, la Cluj şi Iaşi au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării. O fotografie cu un astfel de panou a fost postată pe pagina de Facebook a oficialului. Pe panou scrie: "Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!". 

În opinia lui Arafat, aceste panouri sunt "un atentat la sănătatea publică" şi "subminează toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi prevenirea tragediilor precum cele din ultima perioadă cauzate de rujeolă, care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinaţi".

"Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de “informare”, sau mai bine zis de dezinformare, asupra faptului că vaccinurile nu sunt sigure. Oare lipsa vaccinării este mai sigură? Celor care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure le spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel puţin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsă vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei", a scris pe Facebook secretarul de stat. 

Caracterizând campania drept una "diabolică", Arafat a mai spus că acest mesaj "direct, fals şi periculos" va submina toate eforturile din ultimele luni pentru creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi prevenirea tragediilor.

"Mai vrea cineva să vadă copii mutilaţi în urma poliomielitei? Sau mai vrea cineva să reapară o boală precum variola? (...) Cei care concep astfel de campanii, foarte bine gândite de altfel, trebuie să fie responsabilizaţi, din punctul meu de vedere, cel puţin aducându-i la o dezbatere adevărată în faţa publicului, având prezenţi experţii adevăraţi în domeniul bolilor infecţioase şi al epidemiologiei ca să explice cum stau lucrurile şi cu ce se joacă în final - cu viaţa copiilor şi cu siguranţa populaţiei!", a mai scris Raed Arafat.