Pentru a şasea duminică consecutivă, orădenii care se împotrivesc exploatărilor cu cianuri la Roşia Montană au protestat în centrul municipiului. Ca de obicei, militanţii s-au adunat în Piaţa Unirii, unde vreme de o jumătate de oră au scandat lozinci "anti-cianuriste" şi au afişat bannere cu pretenţiile lor de stopare a proiectului de exploatare a aurului.

Una dintre protestatare a citit o listă a politicienilor implicaţi de-a lungul anilor în promovarea proiectului Roşia Montană Gold Corporation, prilej cu care protestatarii i-au huiduit pe preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta ori miniştrii Dan Şova şi Rovana Plumb.

În jurul orei 18, însoţiţi de jandarmi, circa o sută de protestatari au pornit într-un marş, ei având şi autorizaţie în acest sens. Timp de o oră şi jumătate, orădenii au mărşăluit pe traseul strada Vasile Alecsandri - Parcul 1 Decembrie - Centrul Civic - strada Independenţei - Podul Intelectualilor - Parcul Libertăţii - strada Iosif Vulcan - pietonalul Republicii - Bulevardul Magheru - strada Parcul Traian, oprindu-se în final în faţa Prefecturii. Marşul i-a determinat şi pe alţi orădeni să se alăture protestatarilor, astfel că în final au participat circa 150 de oameni.

De-a lungul întregului marş, orădenii au fluierat, au făcut gălăgie cu flacoane umplute cu pietricele, tamburine ori maracas. Ei au scandat diferite sloganuri, precum "Ponta nu uita, Roşia nu e a ta", "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Academia salvează România" ori "S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană". De asemenea, ei au scandat "PDL şi USL, aceeaşi mizerie" şi "Demisia".

Ecologiştii au încheiat protestul cu aplauze şi cu promisiunea că se vor reuni şi duminica viitoare. De asemenea, orădenii au fost invitaţi la dezbaterile pe tema Roşiei Montane, ce vor avea loc vineri, de la ora 20, şi sâmbătă, de la ora 17, la Moszkva Caffe.