Circa 70 de orădeni, inclusiv oficialităţi precum viceprimarul Mircea Mălan, deputatul Florica Cherecheş, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, şi şeful Inspectoratului Şcolar, Daniel Negrean, au răspuns, miercuri, de la ora 17, invitaţiei Teatrului Regina Maria de a lua parte la un flash mob pentru a cinsti memoria poetului Mihai Eminescu, la împlinirea a 164 de ani de la naşterea acestuia.

Pe o ploaie deasă, lângă statuia poetului din Piaţa Independenţei, orădenii - care în prealabil au primit din partea organizatorilor câte un pliant cu versurile - au recitat în cor poezia "La steaua", după tonul dat de actorul Ciprian Ciuciu. 

Apoi, pe rând, cei prezenţi au depus câte o floare sau un buchet de flori pe scolul statuii.

Evenimentul nu a durat mai mult de 10 minute, însă, tot pentru a sărbători ziua de 15 ianuarie, la Sala Mare, de la ora 18, a fost programată o ediţie specială a proiectului "Dialoguri interioare", în cadrul căreia actorul Eusebiu Ştefănescu şi fiul acestuia, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, au dat un spectacol dedicat lui Eminescu.

De asemenea, de la ora 20, la restauranul Butoiul de Aur, Teatrul Regina Maria a plănuit o seară de cântece şi romanţe pe versuri eminesciene, intrarea fiind gratuită.