Fostul fotbalist Iosif Erdei decedat la 6 decembrie 2014, la numai 40 de ani, va fi comemorat de familie, prieteni, foști colegi şi de întreaga suflare fotbalistică din Bihor printr-o manifestare care se va desfăşura sâmbătă, 12 august, pe Stadionul din Şuncuiuş, care-i poartă numele. Aici va fi dezvelită o placă comemorativă și se va desfăşura şi un turneu de old boys cu participarea echipelor la care regretatul mijlocaş a evoluat,în judeţul Bihor: FC Bihor, Crişul Aleşd şi Minerul Şuncuiuş.

Iosif Erdei a debutat în fotbal la Şuncuiuş trecând apoi la Crişul Aleşd. S-a făcut remarcat sub tricoul lui FC Bihor evoluând un tur de campionat şi la UTA. Din 1995 a evoluat, timp de două sezoane, la FC Braşov (sub comanda lui Viorel Hizo), dar s-a îmbolnăvit şi a fost nevoit să întrerupă activitatea fotbalistică.

A revenit în fotbalul mare direct la echipa care avea să devină, în acel sezon, campioana României, Rapid Bucureşti, sub comanda celebrului Mircea Lucescu, care-l considera pe Erdei cel mai bun mijlocaş la închidere cu care a lucrat vreodată!

Din păcate, din motive medicale, nu a rezistat la Rapid decât un tur de campionat. A încheiat cariera prin evoluţiile de la Olimpia Satu Mare, FC Bihor şi Crişul Aleşd. La data de 14 august 2014 a jucat ultimul său meci, memorabilul joc de caritate în care FC Bihor a întâlnit naţionala României în varianta "Generaţia de Aur".

Câteva luni mai târziu avea să plece dintre noi în urma unui infarct deşi efectuase un control cardiologic doar cu câteva ore în urmă.

Pe 15 august, Iosif Erdei ar fi împlinit 43 de ani.